Seguiré amb les receptes de coca. Aquesta setmana la de Llardons. Ja sé que engreixa, però per un trosset un cop a l’any….. ens podem donar aquest capritx.
INGREDIENTS:
- 200 gr. de llardons o chicharrones
- 100 gr. de llet sencera
- 100 gr. d’aigua
- 200 gr. de llard de porc, a temperatura ambient
- 25 gr. de llevat premsat fresc
- 400 gr. de farina de força
- 1 culleradeta de sal
- ½ culleradeta de anís en gra (opcional)
- 50 gr. de pinyons
- sucre pel damunt de la coca
PREPARACIÓ:
- Posem els llardons en el got de la Thermomix i triturem durant 10 segons, a velocitat 5. Retirem del got i reservem.
- Sense rentar el got, tirem la llet, l’aigua i el llard de porc. Programem 2 minuts, temperatura 37º i velocitat 2. Si el llard no s’ha desfet del tot, programem 1 minut més, a la mateixa temperatura i velocitat.
- Afegim el llevat i programem 10 segons, a velocitat 3. Agreguem la farina, la sal i el anís. Programem 1 minut, got tancat i velocitat espiga.
- Incorporem els llardons reservats i programem 30 segons, got tancat i velocitat espiga.
- Precalentem el forn a 200º.
- Folrem una safata de forn amb paper de forn. Tirem damunt la massa que tenim en el got i amb les mans i un corró les estirem fins a formar un rectangle i deixant la massa molt fina (també podem dividir la massa en dues per fer dues coques més petites).
- Posem per sobre de la massa els pinyons i espolsem amb sucre, de manera que tota la massa quedi coberta.
- Fornegem durant 10-15 minuts, a 200º o fins que estigui daurada.
Aquesta coca esta riquisima
Hola Conxita.
La coca de Llavaneres i el pa de pessic de poma i crema no els puc activar… ¿Té solució?
És que no he provat cap recepta teva però em penso que m’agradaran molt. La tria que fas coincideix molt amb els meus gustos pel que fa a ingredients i a manera de cuinar.
Gràcies!
Lourdes
Lourdes, gràcies per avisar de l’error que tènia.
Ja està solucionat.
Ho pots trobar en el menú:
-dolç-coques-COCA DE LLAVANERAS
-dolç-pa de pessic-PA DE PESSIC AMB POMA I CREMA
Si tens algun dubte, m’ho comentes i estaré encantada de tractar de buscar la solució