Avui he preparat aquest arròs, que està en el receptari “Viaje a la Índia” És un acompanyament genial per als guisats amb curri i també per el bacallà o per portar en el teu Tupper.
He variat una mica la quantitat d’arròs, he fet 200 gr. i surten 6 racions completes.
INGREDIENTS: (per 6 racions)
- 150 gr. de ceba tallada en quatre trossos
- 2 dents d’all
- 40 gr. d’oli d’oliva verge extra
- 60 gr. d’ametlles laminades
- 40 gr. de festucs pelats (sense sal)
- 40 gr. de panses de corinto
- ½ cucharadita de sèsam negre
- 50 gr. de pinyons
- 30 gr. de pipes de carabassa
- 1 cullerada de llavors de rosella
- 50 gr. de nabius vermells deshidratats
- 400 gr. d’aigua
- 200 gr. d’arròs basmati
- 1 culleradeta de sal
- 25 gr. de suc de llimona
PREPARACIÓ:
- En el got de el Thermomix posem la ceba, l’all i 20 gr. d’oli. Programem 3 segons, a velocitat 7. Amb l’espàtula, baixem les restes que hagin quedat en les parets del got cap i programem 5 minuts, temperatura varoma i velocitat cullera.
- Incorporem les ametlles, els festucs, les panses, el sèsam, els pinyons, les pipes, les llavors de rosella i els nabius. Programem 5 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera. Retirem a un bol i reservem.
- Sense rentar el got, tirem l’aigua, l’arròs, la sal i 20 gr. d’oli. Programem 8 minuts, temperatura varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera i deixem reposar dins del got durant 10 minuts.
- Posem l’arròs en una font de servir fonda i reguem amb el suc de llimona. Afegim la fruita seca reservada, barregem amb l’espàtula i servim.