M’encanta el salmó fumat o marinat i quina millor manera de degustar-ho si el prepares tu mateix. Avui prepararem salmó marinat. És molt fàcil, econòmic i el millor ès que està molt bo.
- Primer i important compra un salmó de bona qualitat (de tota manera jo el congelo abans de marinar durant 48 h)
- Demana al peixater que obri en dues parts el tros de salmó i que tregui les espines, però que deixi la pell.

INGREDIENTS:
- 1 llom d’uns 700 gr aproximadament.
- 250 gr de sal
- 250 gr de sucre. Mateixa quantitat de sal que de sucre.
- Anet fresc(optatiu)
PREPARACIÓ:
- En un bol barregem el sucre i la sal, barregem bé perquè quedi tot ben barrejat.
- En una safata fonda posem una capa d’questa mescla, col·loquem el salmó amb la pell cap avall i tapem amb la barreja restant, has de cobrir bé el tros de salmó i cobrir-lo amb film transparent. Posar un pes a sobre (val un tetrabrik ple)
- Col·loquem en el frigorífic durant 24 hores, passat aquest temps retirem el nostre salmó i rentem amb aigua per llevar les restes d’aquesta mescla.
- Assequem una mica amb paper de cuina i ja esta llest per menjar.
Aquest salmó el pots guardar a la nevera no més de 5 o 6 dies, si veus que no el vas a consumir tot, el pots congelar marinat i tornar-ho a treure quan l’hagis de consumir. Si el vols tenir a punt per anar menjant, jo el guardo a la nevera tallat ven finet i el cobreixo d’oli, així el pots tenir uns 15 dies a la nevera