Per a aquest cap de setmana que us sembla preparar un bescuit amb poma i crema pastissera. Son unes postres o berenar per quan tinguis a molta gent a casa!
Surten de 15 a 20 racions.
Necessitaràs un motlle rectangular de 30×40 cm.
INGREDIENTS PER A LA CREMA PASTISSERA:
500 g de llet
3 ous
50 g de maizena
100 g de sucre
1 cucharadita de vainilla liquida
INGREDIENTS PER AL BESCUIT:
4 pomes
2 cullerades de suc de llimona
4 ous
200 g de sucre
1 pessic de canyella mòlta
100 g d’oli de girasol
200 g de nata (amb 35% matèria grassa)
330 g de farina de rebosteria
1 pessic de sal
2 sobre de llevat químic en pols (15 g)
150 g de melmelada d’albercoc.
PREPARACIÓ:
Per fer la crema pastissera amb Thermomix, posem en el got tots els ingredients i programem 7 min/90ºC/vel 4. i ho guardem en una màniga pastissera, deixem temperar i reservem en el frigorífic.
Pelem les pomes, les tallem i retirem les llavors i tallem en làmines no massa fines. Les posem en un bol i les reguem amb el suc de llimona. Les reservem. Precalentem el forn a 180ºC. Folrem amb paper de hornear un motlle de 30×40 cm i ho reservem també.
Per fer el bescuit amb Thermomix, posem en el got els ous, sucre, la canyella i batem 3 min/50ºC/vel 5. Afegim l’oli i la nata i barregem 10 seg/vel 5. Incorporem la farina, la sal i el llevat i barregem 10 seg/vel 6. Acabem de barrejar amb l’espàtula i vertemos en el motlle preparat.
Amb la crema pastissera formem una reixeta sobre la massa de bescuit, deixant quadrats d’aproximadament 3-4 cm. Repartim les làmines de poma en els buits i posem en el forn durant 35 minuts.
Retirem el bescuit de forn i ho pinzellem amb la melmelada d’albercoc.
Tallem en porcions i servim.