Sopa d’all tradicional amb Thermomix

image_pdfimage_print

Que be senta, un bon plat de sopa d’all quan fa fred. Aquesta recepta tan bàsica i econòmica la tenim oblidada i segur que tens els ingredients a casa. Amb Thermomix queda perfecta i si utilitzes un brou de pollastre o de verdures casolana, notaràs la diferència.

Sopa d'all tradicional

INGREDIENTS:
  • 80 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 100 g de pa una mica sec i tallat a cuadrats
  • 6-8 grans d’all tallats en làmines
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1.400 ml d’aigua o brou casolà
  • 4 a 2 ous1 culleradeta de sal
PREPARACIO:
  1. Escalfa l’oli dins del got durant 5 minuts, Varoma, velocitat 1. Sense cubilet.
  2. Afegeix els alls tallats en làmines i fregeix 4 minuts, Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera. Sense col·locar el cubilet.
  3. Incorpora el pa  i fregeix 2 minuts, Varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera. Sense cubilet
  4. Afegeix la cullerada de pebre vermell dolç i mescla 20 segons, gir a l’esquerra, velocitat cullera. Sense cubilet.
  5. Aboca l’aigua o el brou i cuina 20 minutos, 100 °C, velocitat 1.
  6. Incorpora els ous prèviament batuts (pots posar 1 ou per persona o si vols amb 2 queda bé)a través del bocal, col·loca el cubilet i mescla durant 5 segons, a velocitat 2, rectifica de sal. Deixa reposar uns minuts abans de servir. Si t’agrada que quedi mes espessa pots servir-la amb cuadrats de pa fregit.