Salsa de tomàquet espessa i concentrada, Thermomix

image_pdfimage_print

Aquesta salsa de tomàquet, ens va ha servir per a cuinar amb el tècnica Batch Cooking.

Que és el Batch Cooking? Consisteix a cuinar en poques hores, els menús de tota la setmana. Per a això comptem amb un aliat perfecte. Thermomix® i el seu sistema de cuinat en vertical, ens permetrà preparar les nostres bases perquè en combinar-les fer els menús.

Si t’agrada la salsa de tomàquet espessa i concentrada aquesta és la teva recepta. La pots preparar amb tomàquet fresc i així contribuir en la tendència de menjar real (real food) i de Km 0. Et recomano fer-ho quan els tomàquets estan al punt de maduració és a dir a l’estiu i principis de tardor.

salsa de toaquet espesa

Ingredients:

  • 50 g d’oli d’oliva
  • 2 grans d’all
  • 100 g de ceba a quarts
  • 100 g de pastanaga en rodanxes (opcional)
  • 1000 g de tomàquet madur a trossos o bé 1000 g triturat de conserva
  • 15 g de sucre
  • 1 – 2 cucharaditas de sal
  • 1 – 2 pessics de pebre mòlt
  • 1 cullerada d’orenga seca o bé d’alfàbrega fresca (opcional)

Preparació:

  1. Si utilitzes tomàquet natural. El tritures 10 seg velocitat 5. Ho reserves en un bol
  2. Posa l’oli en el got i escalfa 3 min/120 °C/vel 1.
  3. Afegeix els grans d’all, la ceba i la pastanaga. Trosseja 10 seg/vel 5 i sofregeix 7 min/120 °C/vel 3.
  4. Incorpora el tomàquet, tant si és natural com si és de pot, el sucre, la sal, el pebre i l’orenga. Col·loca el cistellet en lloc del cubilet i sofregeix 30 min/120 °C/vel 1.

Recomanació:

Aprofita els 30 min de cocció per a cuinar en el Varoma, pots fer, la verdura d’acompanyament, amanida russa, mandonguilles al vapor, etc…. Tot el que se t’ocorri que faci falta 30 min de vapor. Si has de cuinar al Varoma, fes la salsa de tomàquet amb temperatura Varoma