Salmorejo sense gluten, Thermomix

image_pdfimage_print

Si us agrada el salmorejo, però esteu de dieta o us senta malament el gluten, podeu fer aquesta recepta, substituirem el pa per pastanaga i a part de fer un salmorejo més lleuger també augmentarem les vitamines, és una bona opció.
A mi em va agradar molt i a casa ningú es va adonar del canvi.
Si us agrada més espès podeu augmentar la quantitat de pastanagues.

Salmorejo sense gluten Thermomix
Recepta de salmorejo sense pa.

INGREDIENTS:

  • 80 g d’oli d’oliva verge extra
  • 4 ous durs
  • 100 g de pernil serrà a trossos
  • 1 gra d’all
  • 1000 g de tomàquets madurs en quarts
  • 120 g de pastanagues a trossos
  • 1 culleradeta de sal
  • 10 g de vinagre de poma

PREPARACIÓ:

  1. Col·loca una gerra sobre la tapa del got i pesa l’oli. Retira i reserva
  2. Posa en el got els ous i trosseja 2 seg/vel 4. Retira del got a un bol i reserva.
  3. Posa en el got el pernil i pica Turbo/1 seg/2-3 vegades. Retira a un altre bol i reserva.
  4. Posa en el got l’all, el tomàquet, les pastanagues, la sal i el vinagre i tritura 3 min/vel 10. Amb l’espàtula baixa els ingredients cap al fons del got.
  5. Col·loca el cubilet a la tapa, programa 1 min/vel 5 i, mentrestant, aboca a poc a poc l’oli sobre la tapa perquè emulsioni.
  6. Posa el salmorejo en un bol i reserva .
  7. Serveix molt fred, acompanyat del pernil i els ous picats.