Si us agrada el salmorejo, però esteu de dieta o us senta malament el gluten, podeu fer aquesta recepta, substituirem el pa per pastanaga i a part de fer un salmorejo més lleuger també augmentarem les vitamines, és una bona opció.
A mi em va agradar molt i a casa ningú es va adonar del canvi.
Si us agrada més espès podeu augmentar la quantitat de pastanagues.
INGREDIENTS:
- 80 g d’oli d’oliva verge extra
- 4 ous durs
- 100 g de pernil serrà a trossos
- 1 gra d’all
- 1000 g de tomàquets madurs en quarts
- 120 g de pastanagues a trossos
- 1 culleradeta de sal
- 10 g de vinagre de poma
PREPARACIÓ:
- Col·loca una gerra sobre la tapa del got i pesa l’oli. Retira i reserva
- Posa en el got els ous i trosseja 2 seg/vel 4. Retira del got a un bol i reserva.
- Posa en el got el pernil i pica Turbo/1 seg/2-3 vegades. Retira a un altre bol i reserva.
- Posa en el got l’all, el tomàquet, les pastanagues, la sal i el vinagre i tritura 3 min/vel 10. Amb l’espàtula baixa els ingredients cap al fons del got.
- Col·loca el cubilet a la tapa, programa 1 min/vel 5 i, mentrestant, aboca a poc a poc l’oli sobre la tapa perquè emulsioni.
- Posa el salmorejo en un bol i reserva .
- Serveix molt fred, acompanyat del pernil i els ous picats.