Empedrat amb Thermomix
L’empedrat és una recepta típica de Catalunya , és una amanida de mongetes amb bacallà escaixat. És senzilla de fer i te tots els nutrients necessaris per ser un plat únic. Té els hidrats que són les mongetes, la proteïna amb el bacallà i també la podríem enriquí amb ous durs i la verdura crua tot amanit amb oli d’oliva.
Jo l’he preparat amb mongeta de Santa Pau, però queda bé amb qualsevol tipus.
INGREDIENTS:
- 300 grams de bacallà escaixat i dessalat
- 500 grams de mongetes cuites
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet d’amanir
- 80 grams d’oli d’oliva
- 40 grams de vinagre
- un pessic de pebre roig vermell
- 50 grams d’olives negres, (per a decorar)
PREPARACIÓ:
- Col.locarem les mongetes cuites a una safata fonda
- Posarem el got els pebrots, la ceba, l’oli, el vinagre i el pebre vermell i trossejarem 4 segons /velocitat 5
- Tallarem el tomàquet a daus i el afagirem a les mongetes
- A dalt posarem el bacallà escaixat i abocarem per el damunt el contingut del got
- Tot ben remenat amb l’espatula i ho guardarem a la nevera