Arroz con sepia y cigalas, Thermomix

image_pdfimage_print

Si encara no has preparat arròs amb Thermomix, et recomano que ho provis, et sorprendrà, queden al punt i com sempre amb molt de sabor. Prova els “Risottos”, “Arròs caldós amb marisc” fins i tot es pot preparar tot el sofregit al Thermomix i finalment coure l’arròs en la paellera.
Aquest diumenge he preparat aquest i he triomfat.

arros_sepia_escamarlans
recepta de arros de sepia i escamarlans

INGREDIENTS:

Fumet d’escamarlans

  • 500 g d’escamarlans sencers crus petites
  • 40 g d’oli d’oliva
  • 800 g d’aigua

Arròs amb sépia i escamarlans

  • 40 g d’oli d’oliva
  • 50 g de ceba
  • 2 grans d’all
  • 250 g de sépia en trossos d’aprox. 2×2 cm
  • 150 g de tomàquet triturat en conserva
  • 1 culleradeta de polpa de pebrot (Ho trobaràs preparat els supermercats o els mercats a on venen olives)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 pessic de pebre (opcional)
  • 250 g d’arròs de gra rodó

PREPARACIÓ:

Fumet d’escamarlans

  1. Pela els escamarlans (reserva els cossos) i posa en el got els caps i les closques i 40 g d’oli. Sofregeix 5 min/120 °C/vel 1.
  2. Afegeixi l’aigua i calenta 10 min/100 °C/vel 2. Cola el fumet a través d’un colador de malla fina i reserva. Renta el got

Arròs amb sépia i escamarlans

  1. Posa en el got l’oli, la ceba i l’all. Trosseja 4 seg/vel 5. Després, sofregeix 5 min/120 °C/vel 1.
  2. Incorpora la sépia i sofregeix 5 min/120 °C/gir invers/vel cullera.
  3. Incorpora el tomàquet triturat i la polpa de pebrot  5 min/120 °C/gir invers/vel cullera.
  4. Afegeix el fumet d’escamarlans reservat, la sal i pebre i programa 10 min/100 °C/gir invers/vel 1.
  5. Agrega l’arròs programa 11 min/100 °C/gir invers/vel 1.
  6. Afegeix els cossos dels escamarlans reservats i programa 2 min/100 °C/gir invers/vel 1.
  7. Aboca a una cassola de fang, deixa reposar 2 minuts.®