Si encara no has preparat arròs amb Thermomix, et recomano que ho provis, et sorprendrà, queden al punt i com sempre amb molt de sabor. Prova els “Risottos”, “Arròs caldós amb marisc” fins i tot es pot preparar tot el sofregit al Thermomix i finalment coure l’arròs en la paellera.
Aquest diumenge he preparat aquest i he triomfat.
INGREDIENTS:
Fumet d’escamarlans
- 500 g d’escamarlans sencers crus petites
- 40 g d’oli d’oliva
- 800 g d’aigua
Arròs amb sépia i escamarlans
- 40 g d’oli d’oliva
- 50 g de ceba
- 2 grans d’all
- 250 g de sépia en trossos d’aprox. 2×2 cm
- 150 g de tomàquet triturat en conserva
- 1 culleradeta de polpa de pebrot (Ho trobaràs preparat els supermercats o els mercats a on venen olives)
- 1 culleradeta de sal
- 1 pessic de pebre (opcional)
- 250 g d’arròs de gra rodó
PREPARACIÓ:
Fumet d’escamarlans
- Pela els escamarlans (reserva els cossos) i posa en el got els caps i les closques i 40 g d’oli. Sofregeix 5 min/120 °C/vel 1.
- Afegeixi l’aigua i calenta 10 min/100 °C/vel 2. Cola el fumet a través d’un colador de malla fina i reserva. Renta el got
Arròs amb sépia i escamarlans
- Posa en el got l’oli, la ceba i l’all. Trosseja 4 seg/vel 5. Després, sofregeix 5 min/120 °C/vel 1.
- Incorpora la sépia i sofregeix 5 min/120 °C/gir invers/vel cullera.
- Incorpora el tomàquet triturat i la polpa de pebrot 5 min/120 °C/gir invers/vel cullera.
- Afegeix el fumet d’escamarlans reservat, la sal i pebre i programa 10 min/100 °C/gir invers/vel 1.
- Agrega l’arròs programa 11 min/100 °C/gir invers/vel 1.
- Afegeix els cossos dels escamarlans reservats i programa 2 min/100 °C/gir invers/vel 1.
- Aboca a una cassola de fang, deixa reposar 2 minuts.®