Crema de pastanaga i espàrrecs amb ametlles THERMOMIX®

image_pdfimage_print

Aquesta recepta de crema de pastanaga i espàrrecs,és apta per vegetarians i vegans. Quan la vaig fer amb va sorpendre lo espessa que surt, sense posar ni patata ni res farinós . Et recomano fer primer tal qual  i si et sembla molt espessa pots anar afegint aigua i després barrejar 20 seg a velocitat 7 perquè s’incorpori tot. Per mi estava perfecte, però ja sé que hi ha gent que li agrada amb un altre textura.

Crema de pastanaga i esparrecs amb ametlles

INGREDIENTS:
  • 50 gr d’ametlles crues
  • 30 gr de ceba
  • 1/2 porro
  • 30 gr d’oli d’oliva verge extra
  • 2 manats d’espàrrecs verds, (sense la part llenyosa)
  • 300 gr de pastanagues en trossos
  • 600 gr de agua o brou
  • 1 culleradeta de sal
PREPARACIÓ:
  1. Posa en el got 20 gr d’ametlles i pica 3 segons/velocitat 7. Retira a un bol i reserva.
  2. Posa en el got la ceba, el porro i l’oli i troseja 3 segons/velocitat 5.
  3. Baixa la verdura cap al fons del got amb l’espàtula i sofregeix 3 minuts/120º/velocitat 1.
  4. Afegeix les pastanagues, els espàrrecs, 30 gr d’ametlles, l’aigua o el brou i la sal. Col·loca el cistellet sobre la tapa en lloc del cubilet.
  5. Programa 25 minuts/100º/velocitat 1, pero si vols fer una verdura al varoma pots aprofitar i programa els 25
    min a temperatura varoma
    . Si veus que la crema està molt espessa pots posar 150gr d’aigua o brou i mescla 20seg a velocitat 7
  6. Retira el cistellet posa el cubilet i tritura 1 min/velocitat 10. Si vols que la crema tingui una textura més fina i liquida, afegeix 150 gr d’aigua o brou i barrejar-ho 20 segons/velocitat 7.
  7. Al moment de servir posa les ametlles que tens resevades pel damunt.