Tots hem pensat que ens agradaria poder fer el pa a casa, en aquest moment que hem d’estar a casa podem aprofitar per anar fent les nostres proves. A mi amb particular m’agrada molt el pa tipus briox. Ja sé que els professionals pastissers o forners el fan molt bo, però aquesta recepta no té res a envejar i aguanta tendre de 3 a 4 dies
Ingredients
- 20 g de llet
- 1 sobre de llevat de fleca ( 7 g ) o 25 g de llevat fresc
- 350 g de farina de força
- 4 ous de mida M
- 60-100 g de sucre ( segons ho vulguem més o menys dolç )
- 1 cullareta de sal
- 170 g de mantega a temperatura ambient
- 1 ou batut per a pintar la superficie
Preparación
- Posem el got la llet, els ous, el llevat, el sucre, la farina i la sal i programem 7 minuts a velocitat espiga.
- Incorporem la mantega a temperatura ambient i tornem a pastar programant 2 minuts a velocitat espiga.
- La massa es molt enganxosa. La traslladem a un bol i la deixem reposar una hora coberta amb un drap.
- Passat aquest temps la podem portar a la nevera unes hores perquè agafi consistència i d’aquesta manera poder treballar-la millor, jo la vaig deixar tota la nit a la nevera, unes 10 hores
- .Preparem un motlle rectangular pintat amb una mica d’oli o mantega.
Dividim la massa amb 3 trossos i fem tres boles i introduïm la massa al motlle, fent que quedi ben repartit i compacte. Cobrim amb un drap i deixem reposar 3 hores més. - Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i a baix. Perque ens quedi millor posem un got amb aigua a dintre el forn
- Ho enfornem uns 20-30 minuts o fins que la superfície estigui daurada.
- Ho deixem refredar a la reixeta.