Pastís de pasta de full i crema pastissera amb fruita fresca

image_pdfimage_print

Desprès del parèntesis de les vacances tornem al bloc. Per començar un pastis super fàcil que agrada a tothom i visualment queda molt be.

Podríem fer la pasta de full nosaltres, però es molt laboriosa i mes al estiu. Jo m’he he decantat per una bona massa refrigerada rodona i feta amb mantega, pots posar la fruita desordenada i tallada a trossos petits.

INGREDIENTS

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 ou

Per a la crema pastissera

  • 500 gr. de llet sencera
  • 110 gr. de sucre
  • 10 gr. de sucre avainillat
  • 4 rovells d’ou
  • 40 gr. Maizena
  • 25 gr. de mantega

Per la glaça

  • 2 cullerades de melmelada de albercoc

Per a la decoració

  • 2 plàtans
  • 2 o 3 kiwis
  • 6 maduixots

 

PREPARACIÓ

    1. Pre-escalfem el forn a 200º.
      Coloquem la pasta de full a la safata del forn la punxem amb una forquilla perquè no pugi i amb un pinzell pintem amb  l’ou batut, després la posem al forn 15 min, fins que estigui daurada.
      Mentrestant, fem la crema pastissera i la glasa.
    2. Col·loquem la papallona i posem tots els ingredients, excepte la mantega, en el got  i programem 20 segons, a velocitat 3. Seguidament, programem 9 minuts, temperatura 90° i velocitat 2½. Afegim la mantega i barregem durant 8 segons, a velocitat 2½ i esperarem que la crema estigui freda
    3. L’estenem sobre la pasta de full ja enfornada i la decorem al nostre gust, amb la fruita tallada
    4. Per fer la glaça, dissoldrem la melmelada amb una mica d’aigua i amb un pinzell pintarem la fruita