Desprès del parèntesis de les vacances tornem al bloc. Per començar un pastis super fàcil que agrada a tothom i visualment queda molt be.
Podríem fer la pasta de full nosaltres, però es molt laboriosa i mes al estiu. Jo m’he he decantat per una bona massa refrigerada rodona i feta amb mantega, pots posar la fruita desordenada i tallada a trossos petits.
INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta de full
- 1 ou
Per a la crema pastissera
- 500 gr. de llet sencera
- 110 gr. de sucre
- 10 gr. de sucre avainillat
- 4 rovells d’ou
- 40 gr. Maizena
- 25 gr. de mantega
Per la glaça
- 2 cullerades de melmelada de albercoc
Per a la decoració
- 2 plàtans
- 2 o 3 kiwis
- 6 maduixots
PREPARACIÓ
-
- Pre-escalfem el forn a 200º.
Coloquem la pasta de full a la safata del forn la punxem amb una forquilla perquè no pugi i amb un pinzell pintem amb l’ou batut, després la posem al forn 15 min, fins que estigui daurada.
Mentrestant, fem la crema pastissera i la glasa. - Col·loquem la papallona i posem tots els ingredients, excepte la mantega, en el got i programem 20 segons, a velocitat 3. Seguidament, programem 9 minuts, temperatura 90° i velocitat 2½. Afegim la mantega i barregem durant 8 segons, a velocitat 2½ i esperarem que la crema estigui freda
- L’estenem sobre la pasta de full ja enfornada i la decorem al nostre gust, amb la fruita tallada
- Per fer la glaça, dissoldrem la melmelada amb una mica d’aigua i amb un pinzell pintarem la fruita
- Pre-escalfem el forn a 200º.