Cocció de mongetes

image_pdfimage_print

Fins ara només havia cuit llenties en el Thermomix,. He volgut provar que tal queden les mongetes, la veritat és que m’han quedat molt bé. En aquest cas he utilitzat les del “ganxet”, que és una varietat molt tendra. Si utilitzes d’un altre tipus i no et queden al teu gust, només has d’augmentar uns minuts mes a la mateixa velocitat i temperatura.

INGREDIENTS

Remull

  • 300 g de mongetes
  • 1000 g d’aigua

Cocció

  • 1300 g d’aigua
  • 120 g de ceba tallada en trossos
  • 70 g de pastanaga tallada en trossos
  • 100 g de porro tallat en rodanxes
  • 1-2 dents d’all sense pelar
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • 5 grans de pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cucharadita de sal

PREPARACIÓ

  1. Renta les mongetes i posa-les en remull en un bol gran durant un mínim de 8 hores
  2.  Posem 1200 gr d’aigua en el got, escorrem les mongetes amb el cistellet i el posem dins del got amb la ceba, la pastanaga ,el porro, l’all, l’oli d’oliva, els grans de pebre negre i la fulla de llorer i programem 60 minuts a 100 °C , velocitat 2 i gir invers
  3. Pasat aquest temps, afegim per l’obertura 100gr d’aigua freda i la sal i programem 15 minuts a 98 °C velocitat 2. i gir invers
  4. El temps de cocció dels llegums depèn molt del tipus de llegum, de la grandària i del temps que portin seques ( són més tendres les de la mateixa temporada). Per això haurem de comprovar si estan ben cuites, i si fos necessari, programar uns minuts més a la mateixa velocitat i a la mateixa temperatura