Mona de Pasqua

image_pdfimage_print

Aquest any, prepararé la Mona de Pasqua amb el pastís Sara, altres anys l’havia fet de xocolata i mirant els aparadors de les pastisseries, em va venir la inspiració.

El pastís Sara es prepara amb un pa de pessic genovés i un farcit i cobertura de crema de mantega, tot cobert amb ametlla recent torrada.
El pa de pessic el pots preparar abans i congelar-ho, nomes ho hauràs de deixar descongelar i emplenar-ho.
Recent fet està molt bo.
Una vegada muntat no ho posis en la nevera perquè s’estova l’ametlla

 

Pastís Sara

Ingredients pa de pessic, genovès

• 4 ous M
• 100 a 120 g sucre
• 1 culleradeta de sucre vainillat o 1/2 vainilla liquida
• 120 de farina
• 1 pessic de sal

Ingredients cobertura i farcit

• 350 g mantega
• 120 g llet.
• 120 g sucre glaç.
• 150 g ametlla crua filetejada.

Preparació pa de pessic

1. Preescalfa el forn a 180º
2. Unta i enfarina un motlle de 22cm pel pa de pessic.
3. Posa la papallona i introdueix els 4 ous, el sucre i el sucre vainillado. Programa 6 min/temp 37ºC/veloc 4. Acabat el temps, programa 6 min més/sense temperatura/veloc 4.
4. Agrega la farina i la sal al voltant de la papallona i barreja 4 seg/vel3 . Acabat el temps, treu la papallona i acaba d’embolicar suaument amb l’espàtula.
5. Introdueix la massa en el motlle de 22cm i forneja de 20 a 35 minuts (180º).
6. Treu del forn i el deixes refredar amb una reixeta
7. Aprofitant que el forn està calent, introdueix les ametlles que torrarem amb el grill. Deixar que es daurin sense deixar de vigilar-les ja que es podrien cremar.

Preparació crema de mantega

1. Amb el got del Thermomix® ben net, col·loque la papallona i afegeix mantega, llet i sucre glaç de la cobertura i procedeix a muntar la crema de mantega, programa 3min/velocitat 3 o 3 ½ sempre vigilant que es formi una corona amb la crema al voltant del got senyal que ja l’hem muntat.

Muntatge

Una vegada fred el bescuit, obra per la meitat i emplena amb la crema de mantega, tapa amb l’altra meitat i estén la crema de mantega per tota la superfície, inclosos els laterals del pastís.
Col·loque l’ametlla pels laterals del pastís, exercint una lleugera pressió per evitar que caigui  i decora amb la resta d’ametlles torrades. Cobreix amb el sucre glaç i només queda decorar-la amb ous, gallina i pollets, plomes…