Risotto de gambes, salsitxes i pomes

image_pdfimage_print

Ja sabeu que sóc admiradora dels arrossos cuinats amb Thermomix, aquest risotto queda molt melos amb la poma i si tens convidats èxit assegurat.

INGREDIENTS:

  • 60 g de ceba en trossos
  • 30 g d’oli d’oliva verge extra
  • 200 g de salsitxes fresques en trossos
  • 320 g d’arròs de gra rodó
  • 100 g de vi blanc
  • 800 g de brou de carn calenta
  • 1 pessic de sal
  • 300 g de gambes crues pelades (poden ser congelades)
  • 300 g de pomes pelades i tallades en daus
  • 40 g de mantega en trossos petits

PREPARACIÓ:

  1. Posar en el got la ceba i l’oli. Trossejar 3 seg/vel 5 i sofregir 3 min/120ºC/vel 1
  2. Afegir les salsitxes  3 min/120ºC/gir invers/vel 1.
  3. Incorporar l’arròs i coure 3 min/120ºC/gir invers/vel 1 sense posar el gotet .
  4. Afegir el vi i programar 1 min/Varoma/gir invers/vel 1 sense posar el gotet per afavorir l’evaporació de l’alcohol.
  5. Agregar el brou calent , la sal i programar 6 min/100ºC/gir invers/vel 1.
  6. Incorporar les gambes,la poma i programar 8 min/100ºC/gir invers/vel 1. Abocar en una safata per servir, posar damunt la mantega i servir immediatament.