Ja sabeu que sóc admiradora dels arrossos cuinats amb Thermomix, aquest risotto queda molt melos amb la poma i si tens convidats èxit assegurat.
INGREDIENTS:
- 60 g de ceba en trossos
- 30 g d’oli d’oliva verge extra
- 200 g de salsitxes fresques en trossos
- 320 g d’arròs de gra rodó
- 100 g de vi blanc
- 800 g de brou de carn calenta
- 1 pessic de sal
- 300 g de gambes crues pelades (poden ser congelades)
- 300 g de pomes pelades i tallades en daus
- 40 g de mantega en trossos petits
PREPARACIÓ:
- Posar en el got la ceba i l’oli. Trossejar 3 seg/vel 5 i sofregir 3 min/120ºC/vel 1
- Afegir les salsitxes 3 min/120ºC/gir invers/vel 1.
- Incorporar l’arròs i coure 3 min/120ºC/gir invers/vel 1 sense posar el gotet .
- Afegir el vi i programar 1 min/Varoma/gir invers/vel 1 sense posar el gotet per afavorir l’evaporació de l’alcohol.
- Agregar el brou calent , la sal i programar 6 min/100ºC/gir invers/vel 1.
- Incorporar les gambes,la poma i programar 8 min/100ºC/gir invers/vel 1. Abocar en una safata per servir, posar damunt la mantega i servir immediatament.