Bacallà a Bras Thermomix

image_pdfimage_print

Bacallá a Bras o “Bacalhau á Brás”, és una recepta típica de Portugal, és un plat complet i de quaresma, molt facíl de realitzar.

Jo ho faig com a plat únic acompanyat d’amanida.

INGREDIENTS:

  • 100 gr d’oli d’oliva
  • 400 gr de ceba tallada amb 4 trossos
  • 400 gr de bacallà desalado i escaixat
  • 1 bossa de patates palla de bona qualitat
  • 4 ous
  • 50 gr de nata
  • 80 gr d’olives negres sense os
  • pebre negre i sal (opcional)j
  • julivert fresc picat per decorar

PREPARACIÓ:

  1. Posa les ceba i la trosseges programant 4 seg. velocitat 5. Reserva
  2. Posa en el got de la Thermomix la papallona, aboca l’oli d’oliva i escalfa 3 minuts, varoma, velocitat 1.
  3. Una vegada l’oli està calent, aboca la ceba reservada i programa 12 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
  4. Afegeix el bacallà al got i programa 3 minuts, Varoma, gir a l’esquerra i velocitat 1.
  5. Incorpora al got la patates palla i programa 3 minuts, Varoma, gir a l’esquerra i velocitat 1.
  6. Posa una paella gran al foc i quan estigui calent, aboca tota la mescla del got.
  7. En el got sense rentar i sense papallona, posa els 4 ous i la nata i mescla 10 segons en velocitat 3. Tira’ls en la paella i aneu quallant.
  8. Tira les olives negres, el pebre i  julivert picat.