Arròs amb calamars de llauna, Thermomix

image_pdfimage_print

Per al mes de gener, les receptes seran econòmiques i lleugeres. Començarem amb aquesta recepta que la veritat més econòmica no pot ser i sorprèn el resultat. Perquè és un arròs que es fa amb 2 llaunetes de calamars en la seva tinta un sofregit i fumet.
La primera vegada la vaig fer tal qual però avui l’he fet amb carxofes i pèsols congelats.
A quedat molt bo!!

calamars de llauna

INGREDIENTS:

  • 70 gr. de ceba
  • 2 dents d’all
  •  2 branquetes de julivert fresc (només les fulles) netes i seques
  • 70 gr. d’oli d’oliva
  • 2 carxofes (opcional)
  • 100 gr pèsols congelats(opcionals)
  • 2 llaunes de calamars amb la seva tinta
  • 60 gr. de vi blanc
  • 300 gr. d’arròs de gra rodó
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pessic de pebre mòlt
  • uns brins de safrà
  • 800 gr.de fumet de peix

arros-calamars-de-llauna

PREPARACIÓ:

  1. En el got de la Thermomix posem la ceba, les dents d’all, les fulles de julivert i l’oli. Programem 2 segons, a velocitat 5. Amb l’espàtula, baixem les restes que hagin quedat en la tapa i a les parets del got. Programem 5 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
  2. Afegim les carxofes netes de les fulles més dures i tallada a laminas i els pèsols. Sofregim 5 min, varoma, gir invers vel. cullera
  3. Posem els calamars amb la seva tinta i el vi blanc. Ofeguem durant 1 minut a temperatura varoma i gir invers, velocitat 1, sense posar el “cubilet” per afavorir l’evaporació de l’alcohol.
  4. Incorporem l’arròs, la sal, el pebre i el safrá. Programem 2 minuts, temperatura 100º, gir invers i velocitat 1.
  5. Agreguem el fumet de peix  i programem 16 minuts, temperatura 100º, gir invers i velocitat 1.
  6. Aboquem a una cassola l’arròs i ho estenem amb una espàtula.