Per al mes de gener, les receptes seran econòmiques i lleugeres. Començarem amb aquesta recepta que la veritat més econòmica no pot ser i sorprèn el resultat. Perquè és un arròs que es fa amb 2 llaunetes de calamars en la seva tinta un sofregit i fumet.
La primera vegada la vaig fer tal qual però avui l’he fet amb carxofes i pèsols congelats.
A quedat molt bo!!
INGREDIENTS:
- 70 gr. de ceba
- 2 dents d’all
- 2 branquetes de julivert fresc (només les fulles) netes i seques
- 70 gr. d’oli d’oliva
- 2 carxofes (opcional)
- 100 gr pèsols congelats(opcionals)
- 2 llaunes de calamars amb la seva tinta
- 60 gr. de vi blanc
- 300 gr. d’arròs de gra rodó
- 1 cucharadita de sal
- 1 pessic de pebre mòlt
- uns brins de safrà
- 800 gr.de fumet de peix
PREPARACIÓ:
- En el got de la Thermomix posem la ceba, les dents d’all, les fulles de julivert i l’oli. Programem 2 segons, a velocitat 5. Amb l’espàtula, baixem les restes que hagin quedat en la tapa i a les parets del got. Programem 5 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
- Afegim les carxofes netes de les fulles més dures i tallada a laminas i els pèsols. Sofregim 5 min, varoma, gir invers vel. cullera
- Posem els calamars amb la seva tinta i el vi blanc. Ofeguem durant 1 minut a temperatura varoma i gir invers, velocitat 1, sense posar el “cubilet” per afavorir l’evaporació de l’alcohol.
- Incorporem l’arròs, la sal, el pebre i el safrá. Programem 2 minuts, temperatura 100º, gir invers i velocitat 1.
- Agreguem el fumet de peix i programem 16 minuts, temperatura 100º, gir invers i velocitat 1.
- Aboquem a una cassola l’arròs i ho estenem amb una espàtula.