Mandonguilles amb sepia Thermomix

Estic pensant en plats tradicionals per preparar un sopar i he trobat aquesta adaptació per Thermomix de la recepta de “mandonguilles amb sèpia”. El resultat és molt bo i el preparar les mandonguilles al vapor, queden molt lleugeres . La salsa amb els ceps polvoritzats i el vi Pedro Ximenes fa que sigui molt saborosa.

mandonguilles-sepia-thermomix

INGREDIENTS:

  • 750 grams de ceba
  • 100 grams d’oli d’oliva
  • 700 grams de sèpia
  • 1 kg de mandonguilles
  • 150 grams de vi blanc
  • 50 grams de Pedro Ximenez
  • 300 gramso d’aigua o brou
  • 30 grams d’ametlla torrada i mòlta
  • 1 cullerada sopera de pols de boletus (ceps)
  • Sal i pebre
  • 200 grams de pèsols(poden ser congelats)

PREPARACIÓ:

  1. Posar la ceba en el got, trossejar 4 segons a velocitat 5, baixar amb la espatula les restes de les parets. Afegir l’oli i programar 20 minutos, temperatura varoma, gir invers i velocitat cullera.
  2. Prepara el recipient varoma amb les mandonguilles, i reservar.
  3. Acabat el temps de cocció de la ceba, afegir la sèpia (neta i trossejada) amb la resta d’ingredients, excepte els pèsols que els afegirem mes tard, salpebrar i programar 35 minuts, temperatura varoma, gir invers i velocitat cullera.
  4. Posar el recipient varoma amb les mandonguilles damunt del got.
  5. Quan acabi el temps posar els pèsol en el got i programar 10 min, temperatura varoma, gir invers i velocitat cullera, i sense el cubilet perquè la salsa ens quedi una mica mes lligada.
  6. Quan acabi posar les mandonguilles en una cassola i posar per damunt la sèpia amb tota la seva salsa.
  7. Aquest guisat queda millor si o prepares unes hores abans.