Aquest diumenge varem celebrar, l’aniversari d’una de les meves filles i volia preparar un pastís que agradés a tots.
El de poma sempre té èxit però com som molt llaminers tènia que ser de mida familiar i a la revista Thermomix d’aquest mes vaig trobar aquesta recepta.
Queda molt bona, surten unes bones 12 racions i la presentació és immillorable.
Per això la poso al blog.
INGREDIENTS:
Pa de pessic
-
- 4 o 5 pomes Golden
- 8 tires de pell de llimona
- 150 gr. de sucre
- 4 ous
- 150 gr. de llet
- 150 gr. d’oli de girasol
- 150 gr. de farina de rebosteria
- 1 sobre de llevat Royal
Glassa de melmelada
- 150 gr de melmelada d’albercoc
- 20 gr. suc de llimona
- 2 cullerades de sucre
PREPARACIÓ:
Pa de pessic
- Escalfa el forn a 180º. Folra un motlle rectangular gran (25 x 35 x 6 cm) amb paper de forn.
- Talla 2 pomes en làmines i reserva la resta de les pomes a quarts. Reserva.
- Posa en el got les pomes a quarts i trosseja 3 seg / vel 4.Reserva.
- Posa en el got la pell de llimona, el sucre i els ous. Tritura 12 seg/vel 10
- Afegeix la llet i l’oli i mescla 10 seg/vel 3
- Afegeix la farina, el llevat i mescla 20 seg/vel 3.
- Incorpora la poma trossejada i mescla amb l’espàtula.
- Aboca en el motlle preparat i col·loca les làmines de poma en la superfície.
- Enforna durant 40 min. 180º.
Glasa de melmelada
- Posa en el got net, la melmelada el suc de llimona i el sucre. Programa 3 min/100ºC/vel 4.
- Retira el pa de pessic del forn i en calent cobreix amb la glasa d’albercoc. Deixa temperar i serveix.