Tarta de poma Thermomix

image_pdfimage_print

Aquest diumenge varem celebrar, l’aniversari d’una de les meves filles i volia preparar un pastís que agradés a tots.
El de poma sempre té èxit però com som molt llaminers tènia que ser de mida familiar i a la revista Thermomix d’aquest mes vaig trobar aquesta recepta.
Queda molt bona, surten unes bones 12 racions i la presentació és immillorable.
Per això la poso al blog.

tarta_poma_thermomix

INGREDIENTS:
Pa de pessic

    • 4 o 5 pomes Golden
    • 8 tires de pell de llimona
    • 150 gr. de sucre
    • 4 ous
    • 150 gr. de llet
    • 150 gr. d’oli de girasol
    • 150 gr. de farina de rebosteria
    • 1 sobre de llevat Royal

Glassa de melmelada

  • 150 gr de melmelada d’albercoc
  • 20 gr. suc de llimona
  • 2 cullerades de sucre

PREPARACIÓ:

Pa de pessic

  1. Escalfa el forn a 180º. Folra un motlle rectangular gran (25 x 35 x 6 cm) amb paper de forn.
  2. Talla 2 pomes en làmines i reserva la resta de les pomes a quarts. Reserva.
  3. Posa en el got les pomes a quarts i trosseja 3 seg / vel 4.Reserva.
  4. Posa en el got la pell de llimona, el sucre i els ous. Tritura 12 seg/vel 10
  5. Afegeix la llet i l’oli i mescla 10 seg/vel 3
  6. Afegeix la farina, el llevat i mescla 20 seg/vel 3.
  7. Incorpora la poma trossejada i mescla amb l’espàtula.
  8. Aboca en el motlle preparat i col·loca les làmines de poma en la superfície.
  9. Enforna durant 40 min. 180º.

Glasa de melmelada

  1. Posa en el got net, la melmelada el suc de llimona i el sucre. Programa 3 min/100ºC/vel 4.
  2. Retira el pa de pessic del forn i en calent cobreix amb la glasa d’albercoc. Deixa temperar i serveix.