Encara que sembla una mica estrany, es pot preparar la truita de patates amb el Thermomix. Aquesta recepta queda molt saborosa i surt una truita per 8 o 10 racions.
El formatge i el beicon fan que quedi molt sucosa.
Veuràs que s’utilitza molt oli per fregir les patates, però després ho coles i ho pots tornar a utilitzar per a qualsevol altra preparació.
Es pot quallar l’ou amb les patates en el forn i queda molt bé.
Prova la, no et penediràs….
INGREDIENTS:
- 600 gr. patates tallades en trossos grans i regulars.
- 700 gr. aigua
- 200 gr. ceba tallada a quarts.
- 300 gr. oli.
- 8 ous grandària M (o 6 grandària L)
- 1 sobre de llevat tipus Royal
- 1 cucharadita sal
- 1 dent d’all picat
- 100 gr. daus de beicon
- 150 gr. mozzarela ratllada.
PREPARACIÓ:
- Posa les patatas y l’aigua en el got per trossejar i trosseja 2seg/vel5. Aboca en el cistell per escórrer les patates ( si queda algun tros molt gran, talla-ho amb un ganivet). Aclareix les patates sota l’aixeta fins que l’aigua surti completament neta, per treure el midó.
- Posa en el got la ceba i trosseja 2seg/vel 5. Amb la espatula baixa la ceba cap al fons del got.
- Col·loca la papallona a les ganivetes, afegeix l’oli i les patates, sofregeix 8 min/120º/ gir invers/vel 1. Aboca les patates en el cistell col·locat sobre un bol per recuperar l’oli (reserva per utilitzar en altres preparacions) aboca en un bol i reserva.
- Posa en el got els ous, el llevat i la sal i bat 10 seg /vel3. Aboca els ous batuts en el bol amb les patates i mescla, perquè s’impregni.
- Si la vols quallar a la paella, posa a escalfar una paella amb 2 o 3 cullerades de l’oli reservat i fregeix lleugerament l’all i el beicon. Retira de la paella i reserva.
- Posa de nou la paella al foc i aboca la meitat de la mescla de patata i ou. Distribueix l’all amb el beicon i el formatge ratllat i cobreix amb l’altra meitat de la mescla de patates i ou. Qualla la truita per tots dos costats i la dores al teu gust.
- Si vols preparar-la en el forn, escalfa el forn a 200º i unta lleugerament un motlle amb oli.
- Aboca la meitat barreja de patates i ou , la mescla d’all i beicon i cobreix amb la resta de la mescla de les patates.
- Ho col·loques en el forn durant 10 min. i després baixes la temperatura del forn a 180º. En 10 min. punxa la truita per comprovar que està ben cuita.
I ja està…..