Vitello Tonnato amb Thermomix

image_pdfimage_print

És una recepta de la cuina italiana i no és més que vedella amb una salsa maionesa amb tonyina, anxoves etc….
Es serveix freda i és excel·lent per a l’estiu, ho pots deixar fresquet a la nevera i consumir-ho quan vulguis i ja ho tens llest.
Hi ha dues maneres de preparar la carn, la pots coure amb verdures o fer-la al vapor en el Varoma. Jo he optat per la segona i el resultat ha estat bo.
He utilitzat rodó de l’espatlla (perquè és més tendre).
En el Varoma, cap una peça de 800 gr a 1.000gr.

vitello_tonato_thermomix

INGREDIENTS:

  • Per preparar la carn:
  • 800 gr o 1.000 gr de rodó de l’espatlla
  • Sal
  • Pebre
  • 1.ooo gr d’aigua
  • Per la salsa:
  • 300 gr. oli de girasol
  • 80 gr. tonyina en oli
  • 10 gr. tàperes
  • 3 filets d’anxova
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 1 ou
  • 1 rovell d’ou
  • 20 gr. suc de llimona
  • 1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

Cocció de la vedella:

  1. Amaneix el rodó amb sal i pebre, embolica amb paper film i col·loca en el recipient Varoma.
  2. Tapa i reserva.
  3. Posa l’aigua en el got, situa el Varoma en la seva posició i programa 35 min/Varoma/ vel 1
  4. Retira el Varoma, deixa refredar el rodó i reserva a la nevera sense treure el film, fins a l’endemà.
  5. Talla-ho a rodanxes molt fines i serveix la carn i la regada amb la salsa

Preparació de la salsa:

  1. Farem una maionesa. Posa una gerra damunt de la tapa del Varoma i pesa l’oli, Retira i reserva.
  2. Posa en el got la tonyina, les tàperes i les anxoves, tritura 4 seg/ vel 7
  3. Afegeix el vinagre, l’ou, el rovell, el suc de llimona i la sal.
  4. Mescla 3 min/vel 5, mentrestant, aboca a poc a poc l’oli sobre la tapa, al voltant del cubilet, perquè caigui en fil fi i emulsioni. Mescla de nou 2 min/vel 5. Aboca la salsa en un bol.
  5. Retira el film de la carn, talla-la en rodanxes fines i col·loca-les sobre una safata o plat, en una sola capa. Aboca part de la salsa i algunes tàperes damunt de la carn, posa la resta en una salsera i serveix.

Com que porta un rovell d’ou cru, és millor guardar el plat a la nevera fins al moment de servir.