Tiramisú de maduixes

image_pdfimage_print

Estem a la primavera i les maduixes ara estan al punt, val la pena pensar que receptes per degustar-les. Podem anar més enllà de les maduixes amb nata.
Es poden fer batuts, smoothies, gaspatxos i molt més.
Avui us deixo la recepta del Tiramisú amb maduixes, queda més lleuger i original.
Jo he omplert 8 gots fins  a dalt, podrien sortir bé bé, 10 gots.

tiramisu-maduixes

INGREDIENTS:

500 g de maduixes netes i madures
250 g de sucre
250 g d’aigua
15 g de licor de cireres o 15 g de aigua
2 ous
1 clara d’ou
500 g de formatge Mascarpone
1 cullaradeta de vainilla liquida (optatiu)
24 melindros

PREPARACIÓ:

  1. Rentem les maduixes i separem 300 g que tallarem en daus petits. Reservem en un bol.
  2. En el got, tirem els 200 g de maduixes restants tallades en trossos, 100 g de sucre i l’aigua. Triturem durant 10 segons, a velocitat 5 i programem 12 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
  3. Afegim el licor de cireres o l’aigua i programem 5 segons, a velocitat 5.
  4. Retirem a un bol i deixem que refredi.
  5. Rentem i assequem el got.
  6. Col·loquem la papallona i tirem els ous, la clara i els 150 g de sucre restants.
  7. Programem 6 minuts, velocitat 3 i ½.
  8. Retirem la papallona i programem 2 minuts, a velocitat 2, sense temperatura. Amb la màquina en marxa anem tirant, pel bocal, el formatge mascarpone i la vainilla liquida. Ha de quedar ben barrejat i si no és així podem afegir uns segons més a la mateixa velocitat.

MUNTATGE:

Cobrim el fons dels gots amb un parell de melindros, mullem amb la salsa de maduixes ja freda, cobrim amb la crema de mascarpone i damunt tirem uns daus de maduixes que teníem reservats.
Fem una altra capa, col·locant damunt d’aquests daus un parell de melindros i tornem ha seguir els mateix passos: mullem amb la salsa de maduixes, tirem crema de mascarpone i acabem decorant-los amb uns daus de maduixes.
Fiquem al frigorífic i deixem que reposin un parell d’hores abans de servir-los. Cal consumir-los segons els traiem del frigorífic, així estaran fresquets i la crema perfecta.

1 comentario en “Tiramisú de maduixes”

Los comentarios están cerrados.